Skaffa en komplett vintagestil hemma

Att samla på vintageprylar kan vara roligt och bidra till att skapa en unik inredningsstil…

Read more

Skaffa en komplett vintagestil hemma

Att samla på vintageprylar kan vara roligt och bidra till att skapa en unik inredningsstil. Dock kan det vara svårt att få sakerna att passa in i en modern bostad. Genom att renovera och göra om lite kan man få till den där retro- eller vintagekänslan i hemmet.

Anlita rätt kompetens

När man ska anlita hantverkare är det alltid viktigt att anlita kunniga och seriösa hantverkare. Tyvärr förekommer det många fuskbyggare i branschen och det kan vara svårt att veta vem som är seriös och inte. Men tack vare tjänster som Built.se slipper man att själv leta efter rätt kompetens då alla deras hantverkare har genomgått kontroller för att garantera att de har rätt kompetenser och licenser som krävs för att kunna utföra ett ordentligt jobb. Det är en väldigt praktisk tjänst för privatpersoner som inte kan eller vill jämföra och leta efter bra hantverkare.

Fixa vintagestilen i hemmet

Det kan vara svårt att få sina vintageprylar som man har samlat på sig genom åren att hitta sin rätta plats i hemmet. De kan nämligen krocka med de moderna bostäderna som de flesta av oss bor i. För att få prylarna att stämma bättre överens med de övriga delarna av hemmet kan man göra om lite i bostaden. Oavsett om du bor i hyresrätt eller bostadsrätt kan du exempelvis skaffa tapeter som gör extra mycket för den där vintagekänslan som man vill åt. Som ägare till din egen bostad har du friare händer att göra om bostaden på olika sätt. Till exempel kan du skaffa en retrostil i köket med vitvaror som liknar de man hade på 50-talet. Idag tillverkas nämligen helt moderna kylskåp, brödrostar och spisar i retrostil, vilket kan göra mycket för att skapa den äkta retro- och vintagekänslan.

Skaffa dig gärna mer inspiration i tidningar eller gamla filmer för att se hur man bodde på den tiden. Om du vill gå tillbaka ännu längre i tiden kan du ta inspiration från bland annat målningar av Carl Larsson som ofta visar hur folkhemmet såg ut under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.