Skapa ett hem med vintagekänsla

Är du passionerat intresserad av vintage och hänger dig åt både kläderna, sminket och dekorationerna..

Read more

Skapa ett hem med vintagekänsla

Är du passionerat intresserad av vintage och hänger dig åt både kläderna, sminket och dekorationerna så blir kronan på verket att även låta ditt hem gå i vintagekänslans tecken. Det finns mängder med detaljer som hjälper dig på vägen.

Effektfulla dörrar

Beroende på hur mycket vintage du vill ha i ditt hem kan du titta på olika områden, från stort till smått, som avgör hur mycket av äldre dagars atmosfär du vill ha. Ett exempel är möbler och andra större inredningsdetaljer. Att byta ut eller sätta in dubbeldörrar, exempelvis in mot vardagsrummet, är något som genast skapar vintagevibbar. Välj en dubbeldörr för att ge den rätta känslan, till exempel en pardörr i glas. Det skapar elegans och ger en effektfull entré på vilken vintagefest som helst. Med lite större dörrpartier får du en pardörr med extra fönster på varje sida, vilket ger en väldigt vacker inramning och ännu större känsla av äldre dagar. Väljer du dessutom att skaffa en läcker ljuskrona och även låter resten av möblerna i rummet gå i samma tecken så skapar du basen till en fantastisk vintagekänsla i vardagsrummet. Var noga när du väljer möbler och övrig inredning då det lätt kan bli övermäktigt och den eleganta känslan försvinner.

Behåll den röda tråden

Det riktigt spännande med att skaffa dubbeldörrar till sitt hem är att välja ut detaljerna i dörrarna så att de känns precis rätt. Typ av material, storlek och form på glasen, med eller utan spröjs. Du kan också välja mellan linjer som är raka eller mer rundade beroende på hur pass elegant utformning du vill ha. Allt det här kan de hjälpa dig med på GK Door så att du får de dörrar du drömmer om. När dörrarna är på plats börjar du se ditt vintagehem ta form, och att börja med vardagsrummet är det som ofta skapar mest inspiration till att fortsätta med fler rum. Förlora aldrig din vision, utan håll hårt fast vid den i ditt sinne och utveckla den allteftersom visionen blir verklighet. Fundera hur du vill dekorera väggarna – målningar, kanske någon vacker spegel i vintagestil? När du tar din tanke vidare till fler rum är det också viktigt att rummen knyts ihop så att den vackra känslan av vintage går som en röd tråd genom ditt hem. Tänk på färger och former, vilken typ av vintagestil du är ute efter. Det kan bli rörigt om du blandar ihop för många olika uttryck inom den här stilen, så gå igenom processen lugnt och metodiskt så kan du njuta av ditt vackra hem när allt blivit klart.