Sälj dina vintageprylar

När det pratas om vintageprylar handlar samtalen många gånger om att köpa prylar, var du..

Read more

Sälj dina vintageprylar

När det pratas om vintageprylar handlar samtalen många gånger om att köpa prylar, var du kan hitta dem och hur du avgör ifall din ägodel räknas som vintage eller inte. Det pratas däremot inte lika mycket om att sälja sina gamla vintageprylar. Det är inte ovanligt att man går igenom sina gamla ägodelar som legat i en låda på vinden och stöter på något som ser intressant ut. Efter att du avgjort ifall det är något du vill sälja finns det olika vägar att ta.

Det finns flera alternativ till hur du kan gå till väga om du sälja dina vintageprylar, via företag, sälja själv eller auktion. Oavsett vilket alternativ du väljer rekommenderas det att du pratar med personer som vet hur en sådan försäljning bör gå till, framför allt om det är första gången du ska sälja något sådant. Var inte rädd för att ställa frågor.

Att värdera vintageprylarna

Det första steget i att sälja sina prylar är att ta reda på ifall de är värda någonting. Beroende på vad det är du vill sälja finns det olika sätt du kan gå till väga. Om du vill sälja gamla diamanter eller andra smycken finns det företag som skickar ett brev till dig som du sedan fyller med smyckena och skickar tillbaka. Sedan får du en viss summa beroende på vad smyckena är värda.

Om det gäller större prylar kan det bli lite svårt att skicka dem till ett företag för värdering. Då kan du kontakta företag som sysslar med hemvärdering. Det kommer hem en person till dig som tar en titt på dina prylar och berättar vad hen tror att de är värda.

Att sälja själv eller via företag

När du har en idé om vad dina prylar är värda måste du bestämma dig hur du vill sälja dessa. Det finns flera alternativ, du kan till exempel låta ett företag sköta hela försäljningen. Dock är det inte ovanligt att de tar en liten avgift av det slutgiltiga priset. Du kan också sälja dina prylar via auktioner men då måste du först hitta vilka auktioner som riktar sig till den typen av prylar du vill sälja. Skulle det gälla prylar som är värda flera tusen kronor kan det vara säkrast att låta ett företag sköta försäljningen.

Det vanligaste alternativet är dock att sköta hela försäljningen själv. Det finns flera hemsidor där du kan lägga upp annonser för dina prylar och hur mycket pengar du vill ha för dem. Om det gäller mindre prylar brukar det inte uppstå många problem med att sköta försäljningen själv. Gäller det däremot stora tavlor eller möbler kan det bli lite mer komplicerat, framför allt om köparen själv inte har möjlighet att hämta det de köpt.