Starta en vintagebutik med hjälp av ett företagslån

Ju mer intresserade människor blir av klimatet och att konsumera hållbart, desto mer handlar de..

Read more

Starta en vintagebutik med hjälp av ett företagslån

Ju mer intresserade människor blir av klimatet och att konsumera hållbart, desto mer handlar de också second hand och vintage. Det betyder att det i dessa tider när miljömedvetenheten är stor, är perfekt att starta en vintagebutik.

För att du ska kunna starta en butik krävs dock finansiering. Det är mycket som kostar vid uppstart, till exempel hyra av lokal, varor, bokföringstjänster och butiksinredning. Med hjälp av ett tryggt och bra företagslån kan du finansiera din uppstart. Hos https://qred.com/se/ hittar du fördelaktiga företagslån utan dolda kostnader och startavgifter. Det går också snabbt att ansöka och pengarna betalas ut samma dag som lånet godkänns.

Gör en affärsplan och budget

Innan du tar ett lån är det förstås bra att veta ungefär hur mycket du behöver låna. Genom att göra en affärsplan och en budget får du förståelse för vilka kostnader du kommer att ha och hur mycket du behöver låna. Detta är ett viktigt steg som många tyvärr hoppar över när de startar upp. Att inte ha en tydlig affärsplan kan göra att det känns som om företaget saknar riktning. Det kan också innebära att du överraskas av kostnader som du inte har tänkt på.

Därför är det bra att starta en vintagebutik just nu

Som nämndes tidigare i texten blir alltfler medvetna om klimatet och vill leva hållbart. Det gör att de hellre köper återanvända saker, något som du som ägare av en vintagebutik kan utnyttja. På grund av coronapandemin skänker människor också mycket av sina gamla saker till second hand-butiker. Det beror helt enkelt på att de har mer tid hemma och får tillfälle att rensa i gömmorna. En av de positiva sakerna med att driva second hand- eller vintagebutik är att dina inköpskostnader för varor inte blir speciellt höga. Det kan ofta vara så att varor till och med skänks till dig gratis. Det är alltid positivt att ha låga inköpskostnader i ett företag eftersom det innebär att du inte behöver ligga ute med så mycket pengar. Att ha mycket av sina pengar investerade i varor kan vara lite av en fälla om inte dessa varor säljer. I sådana fall innebär det att du inte får någon vinst på de pengar du investerat.