Stockholms bästa vintagebutiker

Vintageprylar och antika föremål har blivit allt mer eftertraktade och den svenska befolkningen vill mer..

Read more

Stockholms bästa vintagebutiker

Vintageprylar och antika föremål har blivit allt mer eftertraktade och den svenska befolkningen vill mer än gärna inreda sina hem med åtminstone ett antikt föremål. Idag finns det många sätt att gå tillväga för att hitta dessa små guldklimpar. Man kan t.ex. handla på auktion över nätet, men man kan även besöka en fysisk affär och titta runt i det stora utbudet. Internet har blivit en stor källa till all typ av shopping. Här kan du köpa kläder, elektronik, blöjtårta till babyshowern och allt annat mellan himmel och jord.

I Stockholm finns det t.ex. ett flertal olika retrobutiker eller antikaffärer som man kan vända sig till. Ett stort plus med vintageprylar till hemmet är att designen oftast är tidlös. Det betyder att du får ett hem som är hållbart och snyggt på samma gång. Allt fler väljer bort massproducerade föremål för ett mer personligt hem.

Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt att hitta de bästa vintageprylarna i Stockholm och har därför satt ihop en liten guide till de bästa antikvitetsbutikerna i staden och var du hittar dem. Håll till godo!

Upplandsgatan – På Upplandsgatan myllrar det av härliga vintagebutiker. Här hittar du bland annat Bacchus Antik, men även Domino Antik. Bacchus Antik är en av de mest populära butikerna för vintageinredning och här kan du hitta allt från lampor till stora möblemang.

Kungsholmen – Inne vid Fridhemsplan är utbudet av antikviteter relativt stort. Både Swedish Nature Collaborations och Bodil Vintage finns tillgängliga här, vilket är två butiker som satsar mycket på kläder, hantverk och inredning.

Roslagsgatan – På Roslagsgatan i Stockholm är det främst renodlade second hand butiker som du kommer att hitta, men som de flesta vet så andas second hand mycket retro och vintage. Om du är en riktig skattletare är Roslagsgatan det perfekta alternativet. Här finns ett flertal retrobutiker och även många småbutiker som ligger mer gömda. Oroa dig inte för höga priser. Det absolut mesta är plånboksvänligt.

Östermalm – Naturligtvis bjuder även Östermalm på en hel del vintage. Här hittar du bland annat butiker som Garbo Interiors, Gamla Lampor och À la Carte Antik. Hos Garbo Interiors är det blommor, möbler och franska tyger som gäller. Gamla Lampor säljer just gamla och antika lampor, medan À la Carte Antik fokuserar på porslin och dukning.

Dessa är bara några få av alla de vintagebutiker som du kan hitta runt om i Stockholm. Östermalm bjuder på ett antal fler och detsamma gäller för Kungsholmen. Antingen väljer du en butik som fokuserar på just den typ av föremål som du är ute efter, eller så strosar du på Stockholms gator för att titta på allt mellan himmel och jord. Är det industriell retro du är ute efter så glöm inte att kika förbi Dusty Deco.